Penyakit Kencing Manis

0
Image Result For Penyakit Kencing Manis

Image Result For Penyakit Kencing Manis

 • Penyakit Kencing Manis Wikipedia Bahasa Melayu

  Maklumat perubatan dan penjagaan kesihatan dalam laman ini tidak bertujuan menggantikan jagaan profesional, khidmat nasihat, diagnosis atau rawatan doktor pakar perubatan bertauliah..

 • Penyakit Kencing Manis

  Penyakit kencing manis atau diabetes adalah dimana tubuh para penderita yang sudah tidak mampu mengendalikan kadar gula dalam darah. Karena para penderita juga akan mengalami pada gangguan metabolisme pada proses penyerapan gula oleh tubuh..

 • Ubat Kencing Manis No Di Malaysia

  Penyakit kencing manis telah diketahui semenjak zaman dahulu kala dan telah direkodkan oleh tamadun Mesir, Hindu, Cina, dan Yunani. Petanda kencing manis, seperti dahaga yang amat sangat dan kerap kencing, telah digambarkan oleh tamadun Mesir di atas paprus pada BC..

 • Apa Itu Diabetes Kencing Manis Tips Kesihatan

  Secara amnya, penyakit diabetes kencing manis adalah penyakit yang berpunca daripada kandungan gula yang tinggi dalam darah.Biasanya, paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas yang menghasilkan hormon insulin. Dalam penyakit diabetes kencing manis disebabkan kekurangan insulin ia menyukarkan proses untuk mengeluarkan gula dalam darah dan turut menjejaskan sel .

Category: Uncategorized
author
No Response

Comments are closed.