Automotif Kolej Vokasional

0

Pelajar pelajar tingkatan tiga yang akan menduduki Penilaian Menengah Rendah PMR dan berminat menyambung pembelajaran di tingkatan Sekolah Menengah Teknik atau Kolej Vokasional bagi sesi pengambilan tahun bolehlah membuat permohonan sekarang..

Setelah tamat kursus pelajar mesti boleh menyelenggara, merumus masalah automotif dan boleh mengajar dalam bidang ini. Di semester , pelajar perlu menjalani latihan di tempat kerja On Job Training selama bulan bagi meningkatkan kemahiran yang telah diperolehi semasa di kolej ke tempat kerja yang sebenar..PROGRAM PROGRAM YANG DITAWARKAN DI KOLEJ VOKASIONAL BIL NEGERI KOLEJ VOKASIONAL PROGRAM PERLIS KV ARAU . Teknologi Elektrik . Teknologi Elektronik . Teknologi PemesinanIndustri . Teknologi Kimpalan . Teknologi Automotif . Teknologi Penyejukbekuan PenyamananUdara . Teknologi Pembinaan . Kesetiausahaan Pentadbiran KV .Setelah tamat kursus pelajar mesti boleh menyelenggara, merumus masalah automotif dan boleh mengajar dalam bidang ini. Di semester , pelajar perlu menjalani latihan di tempat kerja On Job Training selama bulan bagi meningkatkan kemahiran yang telah diperolehi semasa di kolej ke tempat kerja yang sebenar..Ini sedikit maklumat mengenai Kolej Vokasional KV dan Sekolah Menengah Teknik SMT yang boleh cikgu kongsikan. Semoga Berjaya!! Pendidikan Teknikal Bidang teknikal dikhususkan kepada murid yang cemerlang dalam akademik pada peringkat PMR..DRB HICOM Berhad yakin dapat mengubah wajah bandar Pekan, Pahang kepada hab ilmiah automotif serantau menerusi penubuhan Kolej Automotif Antarabangsa ICAM yang memulakan operasi April lalu. ICAM dilengkapi kemudahan pengajaran dan pembelajaran canggih itu dikendalikan tenaga pengajar berpengalaman dan berkelayakan dalam usahanya menjana modal .Program diploma kolej vokasional dkv , diploma teknologi autotronik dta Kebanyakan Sistem Automotif pada masa kini dikawal selia secara Elektronik melalui Proses Diagnostik Berkomputer.Senarai Kolej Vokasional KV Dan Kursus Ditawarkan. Pasti ramai pelajar lepasan Tingkatan PT yang berminat untuk menyambung pengajian menengah atas di Kolej Vokasional KV dan Sekolah Menengah Teknik SMT ..Fasiliti bengkel automotif kolej vokasional setapak Di sini terdapat sebuah bengkel baru yang menempatkan mesin untuk mengangkat kereta JEK yang serba moden. Bangunan bengkel yang sedia ada pula menempatkan beberapa jenis model enjin kereta antaranya model enjin kereta kancil, bas dan banyak lagi peralatan automotif..Sambutan Hari Raya Bengkel Teknologi Automotif Kolej Vokasional Kluang.Kursus Automotif menganjurkan latihan pengajaran dan pembelajaran untuk melahirkan tenaga berkemahiran khususnya dalam bidang automotif. Kursus ini menjalankan latihan teori dan amali untuk pelajar tingkatan melalui latihan memeriksa, menservis dan membaiki kenderaan..

auto owners insurance company rating

  • Permohonan Kolej Vokasional Sekolah Menengah Teknik

    Pelajar pelajar tingkatan tiga yang akan menduduki Penilaian Menengah Rendah PMR dan berminat menyambung pembelajaran di tingkatan Sekolah Menengah Teknik atau Kolej Vokasional bagi sesi pengambilan tahun bolehlah membuat permohonan sekarang..

Category: Uncategorized
author
No Response

Comments are closed.